Nedávno jsem vás lákala na cizrnovou bábovku, která měla velký úspěch u mých dětí. A to je co říct, protože nejsou zrovna milovníci sladkého pečení. Dostala jsem od vás spoustu reakcí, že chutnala i u vás doma. Proto jsem se rozhodla zkoušet tuto mouku dál. Tentokrát jsem upekla Hruškové muffiny a opět se po nich zaprášilo. Cizrnovou mouku jsem si oblíbila pro svou oříškovou chuť, která se krásně hodí i do sladkého pečení. Výhodou jsou samozřejmě i nutriční benefity této mouky.
INGREDIENCE:
Hruškové muffiny s cizrnovou moukou (množství na 12 ks)
- 100 g cizrnové mouky
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g hrušky
- 100 g banánu
- 40 g cukru
- 40 g sladidla (dle svých preferencí)
- 2 vejce
- 100 ml kefíru
- 80 ml řepkového oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- skořice
- vanilkové aroma
POSTUP:
Cizrnovou mouku smícháme s celozrnnou špaldovou moukou a kypřícím práškem, cukrem, sladidlem a skořicí. Poté přidáme najemno nastrouhané oloupané jablko, rozmačkaný banán, vejce, kefír a olej. Přidáme pár kapek vanilkového aroma.
Vše vymícháme do hladkého těsta, kterým naplníme formy na muffiny. Formičky můžeme lehce postříkat olejem ve spreji, aby šly lépe vyklopit.
Pečeme při 170° C cca 25 minut v horkovzdušné troubě.