Je to krásně vláčná buchta, která nemá chybu. ? Pekla jsem už nespočetněkrát a vždy recept modifikuji, pokaždé udělám trochu jinak. Někdy použiji cizrnu místo fazolí. Málo kalorií, skvělá chuť a dlouhý pocit sytosti.
INGREDIENCE na korpus:
- 400 g vařených fazolí
- 4 vejce
- 2 zralé banány
- 40 g holandského kakaa
- 40 g čokoládového proteinu
- prášek do pečiva
- 100 g medu nebo sladidla dle svých preferencí (přidala jsem i pár kapek čokoládové stevie pro doslazení)
POSTUP:
Přes noc si namočíme fazole. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka.
Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme v hladké těsto, které nalijeme do kulaté dortové formy. Pečeme cca 20 minut v horkovzdušné troubě při 180 stupních.
Těsně před podáváním potřeme jogurtem. Já jsem si jogurt lehce posypala grankem. ?
1/8 koláče obsahuje:
- 624 kJ
- 12g bílkovin,
- 18g sacharidů,
- 4 g tuku