Je hotové raz dva a ta chuť je opravdu nesrovnatelná s tím kupovaným.
Výhodou je, že si ho namícháte podle své chuti. Sami si ovlivníte i energetickou hodnotu. Kdo nepotřebuje řešit kalorie, přidá více sušeného ovoce, ořechů a kvalitního tuku.
Podělte se se mnou o tu Vaši oblíbenou snídani. Těším se na komentáře a fotky. :-)
RECEPT: Domácí zapečené müsli - granola
INGREDIENCE:
- 500 g ovesných vloček (mohou být i jakékoliv jiné)
- 120 g vlašských ořechů
- 60 g plátkových mandlí (v troubě zkřupnou a dodají skvělou chuť)
- 60 g semínek (namíchat: dýňová, slunečnicová, lněná,....)
- hrst sušeného ovoce (rozsekám v sekáčku sušené švestky, meruňky,..)
- hrst ovoce sušeného mrazem (maliny, jahody,..cokoliv - ovoce sušené mrazem je sice dražší, ale stačí ho tam dát malé množství, celou směs krásně ovoní a dodá výbornou chuť)
- 2 větší lžíce kokosového oleje (kdo neřeší energii, může přidat více)
- 2 větší lžíce medu (med nemusí být žádný - někdy dávám, někdy ne)
- 2 lžíce kakaa (dávám jen někdy, nemusí být)
POSTUP
Předehřejte si troubu na 160 stupňů. V míse smíchejte všechny suché ingrediece a pak přidejte rozpuštěný kokosový olej a rozpuštěný med. Vše promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
Vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Po chvilkách promíchávejte, aby se Vám müsli nespálilo, raději se od trouby nevzdalujte na dlouhou dobu.
Po vychladnutí skladujte ve skleněné nádobě a spotřebujte do 3 týdnů (nám doma vydrží kratší dobu). :-)
Toto müsli můžete obměňovat podle dostupných ingrediencí a podle chuti.
Nejlepší je s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Doufám, že zachutná i u Vás doma.