INGREDIENCE:
- 300 g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)
- 4 vejce
- 4 lžíce holandského kakaa
- 200 g mandlí (stačí neloupané)
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 3 lžíce medu
- 1 lžička přírodního vanilkového extraktu
- tuk na vymazání formy
- želatina
- ovoce (např. mražené lesní plody - já použila borůvky, jahody, černý rybíz)
- 1 lžička třtinového cukru do omáčky (nebo množství dle chuti)
POSTUP:
Do mixéru vhodíme všechny suroviny kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu.
Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.
Mezitím si připravíme ovocnou želatinovou vrstvu na koláč. Ovoce dáme do hrnce a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme přidat trochu vody na zředění a dle chuti osladíme trochou medu či třtinového cukru.
Ovocnou směs (cca 1 litr) zahřejeme a vmícháme do něj želatinu (cca 5 lžiček - dala jsem podle oka, záleží na množství ovoce), směs už se želatinou nevaříme. Použila jsem želatinu z Lidlu - Castello, ale je jedno jakou zvolíte.
Ovocnou směs nalijte na koláč a po vychladnutí můžete konzumovat.
Přeji dobrou chuť. :-)