INGREDIENCE:

  • 200 g cizrnové mouky (Namlela jsem si ji doma ze sušené cizrny, za pár kaček. Ale běžně seženete už hotovou mouku v obchodě).
  • 200 g špaldové mouky
  • 250 ml mléka
  • 3 vejce
  • 100 g xylitolu (sladidlo použijte podle svých preferencí a své chuti)
  • 100 g cukru
  • 200 g oleje (pokud jste zrovna v dietě, použijte 1/2 množství oleje)
  • citrónová kůra z citrónu (přidala jsem i pár kapek z přírodního citrónového oleje od zn. Just)
  • 1 prášek do pečiva 
  • 1 lžíci holandského kakaa

POSTUP:

Nejprve si oddělíme bílky od žloutků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli. Následně vyšleháme žloutky se sladidlem/cukrem. K vajíčkům přidáme všechny zbylé ingredience kromě vyšlehaných bílků a kakaa. Znovu vyšleháme. Poté přidáme sníh z bílků a už jen zlehka promícháme.

Těsto vlijeme do bábovkové formy (používám silikonovou, takže nevymazávám). Část těsta si necháme v míse a přidáme kakao a opět promícháme. Vlijeme ke světlému těstu. 
Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 170 stupňů, horkovzduch

Přeji, ať vám bábovka chutná, jako chutnala mým dětem. 

Fotogalerie: Cizrnová bábovka

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti