INGREDIENCE:

  • 150 g vařené cizrny (nebo konzervované)
  • 1 vařené vajíčko
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • tuňák se zeleninou v mexické omáčce (cca půl konzervy, případně přidat tuňáka ve vlastní šťávě)

POSTUP:

Vše smícháme dohromady a máme bleskovou večeři nebo oběd. :-)

Dobrou chuť. :-)

Proč bychom měli pravidelně jíst luštěniny?

Luštěniny jsou bohužel často opomíjené v našem jídelníčku, často jsme na ně zanevřeli kvůli školnímu stravování. Je to škoda, luštěniny se dají připravit na spoustu způsobů a dokáží náš jídelníček obohatit.

Zkuste je zařazovat alespoň 1 x týdně (v podobě salátů, jako zavářka do polévky, ale dají se z nich připravit i výborné pomazánky).

Luštěniny jsou důležitým zdrojem

  • bílkovin
  • vlákniny (vláknina zvyšuje pocit sytosti, i z toho důvodu je vhodná při hubnutí)
  • minerální látky jako vápník, fosfor, draslík a zejména vitaminy skupiny B.

Jak snížit nadýmavost? Luštěniny nechte namočené ve vodě přes noc a poté uvařte v nové vodě nezakryté pokličkou (s kořením jako je kmín, saturejka či fenykl). Luštěniny by se měly solit až po uvaření, jinak jsou hůře stravitelné.

Jak Vám cizrna s tuňákem chutná?

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti