INGREDIENCE:

  • 6 vajec (zvlášť vyšlehat bílky)
  • 60 g másla (změklého)
  • 220 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 polotučné tvarohy
  • citrónové aroma (vanilkové aroma)
  • špetka soli
  • citrón (kůra z celého citrónu, ale pouze žlutá část + šťáva)
  • 180 g sladidla (cukr, med, záleží na vlastním uvážení) Snažím se cukr eliminovat, tak jsem místo cukru použila březový cukr – neboli xylitol). Co je xylitol – naleznete níže.

POSTUP:

Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem a změklým máslem do pěny.

Poté přidáme tvarohy, citrónovou kůru a šťávu z citrónu, mouku s práškem do pečiva a vanilkové aroma. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Pečeme ve vymazané bábovkové formě při 170 stupních asi 50 minut v horkovzdušné troubě. (Každá trouba peče jinak, kontrolujte špejlí).

Fotogalerie: Citrónová tvarohová bábovka

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti