1 porce (120 g hovězího masa, 150 g vařených těstovin, 1 mrkev, 200 g rajčat, 1 lžička oleje) obsahuje:
1877 kJ
B - 34 g
S - 48 g
T - 14 g
INGREDIENCE:
- celozrnné těstoviny (nebo bezlepkové)
- mleté maso (doma umleté libové hovězí, libové vepřové maso, nebo kombinace)
- rajčata
- mrkev
- cibule
- česnek
- bazalka
- řepkový olej
- sůl, pepř
POSTUP:
Na řepkovém oleji (má vysoký tepelný bod - rychle se nepřepaluje) si zpěníme cibuli, česnek a poté přidáme mleté maso a vše orestujeme.
Až bude mít maso nazlátlou barvu, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata (mohou být oloupaná) a najemno nastrouhanou mrkev, zalijeme trochou vody, aby vznikla omáčka, případně můžeme přidat i rajčatový protlak. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, bazalkou, případně bylinkami na špagety.
Na talíři posypeme parmazánem nebo nastrouhaným tvrdým sýrem.
(Mrkev nám omáčku zahustí a zároveň osladí, nebude díky rajčatům kyselá).