INGREDIENCE:
- 2 hrnky celozrnných ovesných vloček (cca 220 g)
- 250 g tvarohu
- 1 váleček brusinkového šmakouna (pro doplnění bílkovin a doslazení)
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 30 g lněných semínek (rozmixovat ve výkonném robotu - nemusíte poté použít tolik vajíček a doplníte zdravý tuk)
- 25 g kokosového oleje 2 lžičky stévie (můžete nahradit jiným sladidlem např. 3 lžícemi medu)
- 2 jablka (rozmixovat)
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 rumové aroma
- 1 lžička mleté skořice
- hrst vlašských ořechů
- hrst sušených brusinek
Uvedené množství surovin stačí na jednu bábovkovou formu. Já mám radši menší porce (potom toho sním méně) :-) , tak jsem těsto nalila z části do bábovkové formy a zbytek do formy na muffiny.
POSTUP:
Předehřejeme si troubu na 170 °C.
Rozmixujeme ovesné vločky a lněná semínka na mouku. Poté v míse smícháme všechny suché suroviny a potom přidáme tekuté přísady a nastrouhaného šmakouna. Těsto vlijeme do připravených forem (pokud jsou silikonové, nemusíme vymazávat).
Pečeme cca 30 minut, muffiny cca 10 minut. Pokud jsme všechno těsto nalili do jedné bábovkové formy, pečeme déle cca 50 minut.
Po vychladnutí posypeme bábovku kokosem. Podáváme s bílým jogurtem posypaným nastrouhanou hořkou čokoládou a ořechy.