Upravit stránku

RECEPT: Quinoa kuličky - pečené i nepečné

INGREDIENCE:

  • 400 g vařené quinoi
  • 120 g datlí (necháme min. 2 h namočené ve vodě a poté je rozmixujeme do hladka)
  • 80 g kokosového oleje
  • 130 g arašídového másla
  • 10 g holandského kakaa
  • rum dle chuti (nebo rumové aroma)
  • nastrouhaná čokoláda (na obalení kuliček)
  • arašídy na ozdobu

POSTUP:

Nejprve si uvaříme quinou dle návodu (asi za 10 min. je hotová). Poté ji smícháme s rozmixovanými datlemi, kokosovým olejem (rozehřátým), arašídovým máslem, troškou rumu a kakaem.

Všechny suroviny promícháme a dáme min. na 2 hodiny do ledničky ztuhnout. Poté tvarujeme kuličky, které obalujeme v nastrouhané čokoládě.

Vršek zdobíme arašídovými oříšky. Kuličky se dají jíst v nepečené variantě nebo se mohou dát na 10-15 minut zapéct do trouby na 180 stupňů. Obě varianty chutnají moc dobře. Je to opravdu snadné cukroví, které zvládnou i děti samy

Přeji Vám krásné předvánoční období. 

Fotogalerie: Quinoa kuličky - pečené i nepečené vánoční cukroví

Nahoru