Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • lilek (použila jsem i cuketu)
  • rajčatový protlak
  • česnek 5 stroužků
  • mozzarella (chedar)
  • 3 větší rajčata
  • strouhaný parmazán
  • Parmská šunka (schwardvaldská)
  • čerstvá bazalka, sůl, pepř, ghí

POSTUP:

Nejprve si nakrájíme lilek podélně asi na 1,5 cm proužky, které opečeme na pánvi na přepuštěném másle (ghí).

Mezitím si prolisujeme česnek a smícháme ho s rajčatovým protlakem. Orestované lilky vyskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme je protlakem.

Následně položíme nastrouhanou mozzarellu (chedar), parmskou šunku a rajčata. Zapečeme v troubě asi na 15 minut dozlatova. 

Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem, bazalkou a případně dochutíme solí a pepřem.

Věřím, že si skvěle pochutnáte, stejně jako my.

Fotogalerie

  • Lilek z našeho skleníku
  • Lilek z cuketou orestovné plátky
  • Lilek z cuketou orestovné plátky namazané protlakem
  • Minipizza z lilku a cukety
  • Minipizza z lilku a cukety s rajčaty
  • Minipizza z lilku a cukety zapečená
  • Minipizza z lilku a cukety bez těsta
  • Minipizza z lilku a cukety bez lepku
Nahoru