Upravit stránku

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 5 vajec (zvlášť žloutky)
  • balíček vanilkového cukru
  • 250 g švestkových povidel (nebo jiné sladidlo - např. domácí marmeláda - pokud potřebujete spotřebovat starší kusy), můžete přisladit podle chuti
  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 ml kefíru
  • 2 hrnky mletého máku
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • prášek do pečiva
  • rumové aroma (3 lžíce rumu)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • švestky

Drobenka

  • 4 lžíce drcených ovesných vloček
  • 1 lžíce kokosového tuku (rozpuštěného)
  • 1 lžíce medu

POSTUP:

Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme bílky se špetkou soli. Následně žloutky s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme povidla, tvaroh, kefír, mák, mouku s pr. do pečiva, rum a citrónovou šťávu. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.Uložit

Vlijeme do vyššího plechu s pečícím papírem. Nahoru rozložíme půlky švestek a zasypeme drobenkou.

Pečeme dozlatova v předehřáté horkovzdušné troubě asi půl hodiny při 180 stupních.

Přeji dobrou chuť. 

Fotografie švestkový makovec

  • Makovec se švestkami
  • makovec se švestkami příprava
  • švestkový makovec
Nahoru