Upravit stránku

INGREDIENCE:

korpus:

  • 250 g domácích celozrnných sušenek (použila jsem oříškové celozrnné sušenky od zn. REJ)
  • 4 lžíce polotučného mléka (50 ml)
  • máslo (ghí) na vymazání formy

tvarohová horní vrstva:

  • 4 vaničky tvarohu (2 x nízkotučný, 2x polotučný)
  • 70 g sladidla či cukru (každý dle svých preferencí)
  • 1 balíček vanilkového pudinku (prášek)
  • 30 g proteinového prášku (Pro zvýšení bílkovin a doslazení. Můžete vynechat, ale před pečením vyzkoušejte, zda je tvaroh dostatečně sladký a dochucený.)
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • šťáva a kůra z půlky citronu (pro lepší chuť)  


POSTUP:

Sušenky rozemeleme na mouku, smícháme s mlékem a vzniklou lepivou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy a umačkáme.

Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.

Na veškerou práci v mé kuchyni používám pomocníka Thermomix. Pokud nemáte, použijte např. mixér nebo větší sekáček. 

Než se nám korpus zapeče, vložíme do robotu všechny zbylé suroviny.  Tvarohy, sladidlo, balíček pudinkového prášku, proteinový prášek, vajíčka, sůl, citronovou kůru. Promícháme a nalijeme na upečený korpus.

Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 45 - 50 minut. Upečený cheesecake poznáme, že po krajích může lehce popraskat.  

Po vychladnutí ozdobte ovocem, případně pokapejte čekankovým sirupem a můžete si pochutnat. 

Přeji dobrou chuť.

Cheesecake 12 porcí. 1 porce obsahuje:

  • Energetická hodnota: 767 kJ
  • Sacharidy: 18 g
  • Bílkoviny: 14 g
  • Tuky: 6 g

Inspirace na podobný recept cheesecake s jahodami

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti