Mám pro vás recept na slíbený Dýňový dort. Kdo vyzkouší, určitě mi dá za pravdu, že je dort krásně vláčný, šťavnatý a že chutná úplně skvěle. Tak mi dejte vědět, co na něj říkáte. :-)
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Mám pro vás recept na slíbený Dýňový dort. Kdo vyzkouší, určitě mi dá za pravdu, že je dort krásně vláčný, šťavnatý a že chutná úplně skvěle. Tak mi dejte vědět, co na něj říkáte. :-)
Troubu předehřejte na 170 °C. Dortovou formu (Ø 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Rozmixujeme jablka a dýni (Pokud máme výkonný robot, můžeme mixovat dýni syrovou. Ale lze použít i vařenou či pečenou dýni).
Přidáme ovesné vločky, rozinky, skořici, perníkové koření, sladidlo, vejce, ořechy, acidofilní mléko.
Poté přisypeme mouku, jedlou sodu a promícháme.
Těsto přendáme do připravené dortové formy a pečeme 50–55 minut (170 °C).
Dort necháme 15 minut vychladnout ve formě a poté necháme zcela vychladnout na chladicí mřížce. Poté dort rozpůlíme uprostřed a promažeme tvarohovou náplní.
Tvarohy smícháme a dosladíme čekankovým sirupem dle chuti. Promažeme dort uprostřed a na vršku.
Promazaný dort posypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými ořechy.
Dort vypadá jako mrkvový, ale mám pocit, že chutná ještě lépe. Je krásně vláčný, šťavnatý a chutná opravdu skvěle.
Po vychlazení podáváme.