Upravit stránku

Ingredience:

  • 1 menší dýně
  • kokosové mléko (dá se koupit ve zdravých výživách, ale i např. v Lidlu)
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kari, zázvor, sůl
  • kokosový olej 
  • dýňová semínka
  • (dýňový olej)

Postup: 

Nakrájíme cibuli na jemno a zpěníme ji na troše kokosového tuku. Až cibule zezlátne, přidáme česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme omytou dýni (neloupeme slupku), kterou nakrájíme na malé kostky. Zalijeme vroucí vodou a vaříme do změknutí. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme ji ponorným mixérem a přidáme kokosové mléko. Polévku dochutíme troškou soli, kari kořením a najemno nastrouhaným kouskem zázvoru. Polévku prohřejeme a můžeme podávat. 

Tip:

Na suché pánvi si na sucho opražíme dýňová semínka, které následně nasypeme na polévku. Šmakouna si nakrájíme na kostičky a na troše tuku je opékáme do zkřupnutí. Podáváme k polévce, abychom jídlo obohatili bílkovinami. Poté nás zasytí na delší dobu. 

Super oběd nebo večeře je za chviličku hotová. 
 

Fotogalerie dýňová polévka Hokaido a ingredience

  • Dýňová polévka
  • Dýňová polévka + šmakoun klasik
  • Dýňová polévka + kokosové mléko
  • Dýňová polévka + šmakoun klasik orestovaný
  • Dýňová polévka z dýně Hokaido + šmakoun klasik orestovaný
  • Dýňová polévka z dýně Hokaido + šmakoun klasik orestovaný
  • Dýňová polévka z dýně Hokaido + šmakoun klasik orestovaný
  • Dýňová polévka z dýně Hokaido + šmakoun klasik orestovaný
  • Dýňová polévka z dýně Hokaido + šmakoun klasik orestovaný
Nahoru