Upravit stránku

Je hotové raz dva a ta chuť je opravdu nesrovnatelná s tím kupovaným.

Výhodou je, že si ho namícháte podle své chuti. Sami si ovlivníte i energetickou hodnotu. Kdo nepotřebuje řešit kalorie, přidá více sušeného ovoce, ořechů a kvalitního tuku.

Podělte se se mnou o tu Vaši oblíbenou snídani. Těším se na komentáře a fotky. :-)

RECEPT: Domácí zapečené müsli

INGREDIENCE:

  • 500 g ovesných vloček (mohou být i jakékoliv jiné)
  • 120 g vlašských ořechů
  • 60 g plátkových mandlí (v troubě zkřupnou a dodají skvělou chuť)
  • 60 g semínek (namíchat: dýňová, slunečnicová, lněná,....)
  • hrst sušeného ovoce (rozsekám v sekáčku sušené švestky, meruňky,..)
  • hrst ovoce sušeného mrazem (maliny, jahody,..cokoliv - ovoce sušené mrazem je sice dražší, ale stačí ho tam dát malé množství, celou směs krásně ovoní a dodá výbornou chuť)
  • 2 větší lžíce kokosového oleje (kdo neřeší energii, může přidat více)
  • 2 větší lžíce medu (med nemusí být žádný - někdy dávám, někdy ne)
  • 2 lžíce kakaa (dávám jen někdy, nemusí být)

POSTUP

Předehřejte si troubu na 160 stupňů. V míse smíchejte všechny suché ingrediece a pak přidejte rozpuštěný kokosový olej a rozpuštěný med. Vše promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

Vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Po chvilkách promíchávejte, aby se Vám müsli nespálilo, raději se od trouby nevzdalujte na dlouhou dobu.

Po vychladnutí skladujte ve skleněné nádobě a spotřebujte do 3 týdnů (nám doma vydrží kratší dobu). :-)
Toto müsli můžete obměňovat podle dostupných ingrediencí a podle chuti.

Nejlepší je s bílým jogurtem a čerstvým ovocem. Doufám, že zachutná i u Vás doma.

Foto ingrediencí na domácí zapečené müsli

  • zapékané müsli s mákem a se švestkami
  • zapečené müsli se švestkami a mákem
  • Domácí zapečené müsli
  • Domácí zapékané müsli
  • Sušené ovoce mrazem
  • Zapečené müsli
  • Zapékané müsli
Nahoru