Upravit stránku

INGREDIENCE (pro 6 porcí):

  • 120 g nadrcených celozrnných sušenek nebo oblíbeného müsli (použila jsem sušenky REJ kakaové)
  • 200 g šmakoun brusinka
  • 250 g tvarohu
  • 200 g bílého jogurtu
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce domácí jahodové marmelády (množství si upravte dle chuti)
  • 1 lžíce chia semínka (může být i více)
  • želatina nebo agar (záleží s čím raději pracujete, já to střídám)

Jahodová vrstva:

  • jahody (čerstvé či mražené - množství podle chuti) 
  • želatina či agar v množství na cca 500 ml
  • 250 ml vody
  • domácí jahodová marmeláda (či jiné sladilo - med, agávový sirup, flaw drops,... pro případné dochucení želatiny, jahody jsou málo sladké, doporučuji želatinu ještě něčím dosladit, aby Vám to chutnalo)
  • citrónová šťáva (také pro lepší dochucení želatiny)

POSTUP:

Zdání klame, tento recept je opravdu jednoduchý, nemusíte mít obavy, že to nezvládnete.

1. Nejprve si v sekáčku rozsekáme sušenky (případně müsli), které nasypeme do připraveného pohárku.

2. Šmakouna nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, jogurt, chia semínka, marmeládu a vše promícháme. Já kvůli úspoře času vše rozmixuji ponorným mixérem. Mléko smícháme s agarem a 5 minut povaříme. Poté přidáme k tvarohové směsi a promícháme. Místo agaru můžete použít klasickou želatinu dle návodu. Směs nalijeme na sušenky, téměř okamžite začíná tvarohová směs tuhnout.

3. 250 ml vody smícháme s 10 lžičkami agaru a 5 minut povaříme. Mezitím si ponorným mixérem rozmixujeme jahody a poté přidáme vodu s agarem a promícháme. Opět je možné místo agaru použít klasickou želatinu (dle návodu).

4. Jahodovou vrstvu po lžících naléváme na tvarohovou směs.

5. Dezert dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat.

Věřím, že si pochutnáte stejně jako u nás doma. :-)

Tvarohový dezert s jahodovou želatinou - použila jsem Šmakouna a REJ sušenky

Nahoru