Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 250 g tvarohu
  • 400 g brambor (vařených ve slupce den předem)
  • 200 g špaldové mouky
  • 200 g ovesných vloček (rozemletých v sekáčku na mouku)
  • 2 vejce
  • švestky

Na dochucení:

  • mák
  • tvaroh na strounání
  • šmakoun švestka (nastrouhaný)
  • cottage (rozmixovat s trochou mléka - místo šlehačky)

POSTUP:

Připravíme si těsto z najemno nastrouhaných brambor, tvarohu, vejce, mouky a vloček se špetkou soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. (Zkoušela jsem si těsto připravit jen z tvarohu, vejce, brambor a ovesných vloček (chtěla jsem se úplně vyhnout mouce), ale když jsem knedlíky uvařila, tak špatně držely tvar a byly "blátivé", ale když dáte mouku a nasekané ovesné vločky v poměru 1:1, tak se Vám knedlíky krásně povedou).

Z těsta si vytvoříme váleček, nakrájíme si ho na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvoříme placičku do které vložíme švestku a uděláme knedlík.

Knedlíky vaříme v parním hrnci nebo v klasickém hrnci na pařáčku. Vaříme asi 10 minut. (Na páře drží knedlíky lepší tvar než při vaření ve vodě).

Hotové knedlíky si dochutíme podle sebe. Já jsem použila strouhaný tvaroh a šmakoun švestka, mák a poté jsem knedlíky polila rozmixovaným sýrem cottage s trochou mléka. (Přemýšlela jsem, jak nahradit klasickou šlehačku. Tato varianta mě mile překvapila, jak moc mi to chutnalo).

I Vám přeji dobrou chuť a těším se na Vaše reakce a fotky.

Nahoru