Upravit stránku

Výživové hodnoty

Výživové hodoty jsou úplně skvělé, spousta bílkovin a téměř žádný cukr a tuk. :-)

  • Energetická hodnota celé rolády (14 porcí): 5135 kJ, S - 69 g, B - 144 g, T - 40 g,
  • Energetická hodnota jedné porce: 367 kJ, S - 4,9 g, B - 10 g, T - 2,8 g

INGREDIENCE:

  • 6 vajec
  • 2 hrsti jahod
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 1 šmakoun brusinka a goji
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2-3 lžičky medu (záleží na chuti, můžete přidat více)
  • 20 g vanilkového proteinu (kdo nemá, dejte 20 g vanilkového pudinku, aby byl krém pevnější, ale je možné vynechat jak protein, tak i pudinkový prášek)
  • špetka soli

POSTUP:

Oddělíme bílky a žloutky zlášť. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté vyšleháme žloutky se 2 lžícemi kakaa a medem. Nyní opatrně (z lehka) smícháme kakaový krém se sněhem.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme upéct do trouby při 170°C cca 10 minut. Během pečení si připravíme krém.

Po upečení těsto vyklopíme na druhý pečící papír a ještě teplé společně s papírem srolujeme. Po vychladnutí můžeme promazat krémem.

Krém:

Tvarohy, šmakouna a jahody rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžete dosladit medem, mně se to díky jahodám a šmakounovi zdálo sladké dost, ale záleží na chuti.

Krém namažeme na vychladlou roládu, znovu zamotáme a dáme do ledničky vychladit. Zbylo mně trochu krému, tak jsem ho použila na ozdobu.

Doufám, že Vám i tento recept bude chutnat. :-)

Fotografie roláda s tvarohem, jahodami a šmakounem

Jak Vám svěží roláda chutná?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru