Upravit stránku

RECEPT: POMAZÁNKA Z CELERU

INGREDIENCE:

  • celer
  • lučina linie (tvaroh - nemusí být odtučněný, nebojte se ani polotučné, či tučné varianty, nebo jiný čerstvý sýr dle chuti)
  • sůl, pepř, citrónová šťáva

POSTUP:

Celer nastrouháme na jemném struhadle, zakápneme trochou citrónové šťávy, aby nezhnědl. Smícháme např. s tvarohem, lučinou, cottage. Osolíme, opepříme.

Přeji dobrou chuť. :-)

Proč jíst celer?

  • obsahuje mnoho velmi potřebných vitaminů a minerálů, významný zdroj vitaminů skupiny B
  • Vitaminy skupiny B jsou důležité např. pro zdravou kůži, vlasy, nehty, správnou funkci jater a střev
  • snižuje hladinu krevního cukru a krevního tlaku
  • pomáhá chránit před žaludečními vředy (působí jako stimulant žluče)
  • působí proti stresu a depresi (díky vysokému podílu vit. skupiny B)

Komu celer "nejede", jeho typické aroma se dá zmírnit v salátech například přidáním strouhané mrkve a pár kapek citronu.

Jak Vám celerová pomazánka chutná?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru