Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • uzený losos (zakoupený v Lidlu)
  • bulgur (je velice chutný, dá se použít ve všech receptech kde normálně dáváte rýži nebo kuskus)
  • celozrnná rýže (není nutné kombinovat bulgur i rýži, stačí si vybrat jednu z příloh)
  • oblíbená zelenina (já jsem použila domácí mrkev a cuketu)
  • sůl, pepř
  • citrón

POSTUP:

Je velice jednoduchý. Na trošce oleje orestujete zeleninu a smícháte uvařený bulgur, rýži a uzeného lososa. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

Dobrou chuť.

Co je bulgur?

  • Nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů.
  • Bulgur je již předvařený, což usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Je možné ho jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.
  • Dá se využít v řadě zeleninových nebo masitých jídel.
  • V české kuchyni se používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
  • Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

Fotografie ingrediencí: bulgur, rýže celozrnná, olej, uzený losos

Nahoru