Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • chřest
  • batáty nebo brambory
  • vepřová kotleta
  • zakysaná smetana
  • pažitka
  • oblíbené bylinkové koření
  • cibule

POSTUP:

Na pánvi si zprudka orestujeme kotletu a najemno nakrájenou cibulku (následně vše dám do papiňáku - mám ráda když se maso krásně měkké).

Mezitím si připravíme batátové či bramborové hranolky. Olopoume, nakrájíme do tvaru hranolek, přidáme oblíbené koření a dáme péct do trouby. Já jsem použila multifunkční hrnec Delonghi (fritéza, kde se používá jen lžička oleje).

Připravíme si dresing smícháním zakysané smetany (jogurtu) s pažitkou, lehce osolíme a opepříme. Následně uvaříme chřest a máme hotovo. :-)

Příprava chřestu:

Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat). 
Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.

Dobrou chuť.

Jak Vám chřest chutná?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru