Upravit stránku

INGREDIENCE na 4 PORCE:

  • 1 střední kapusta
  • sůl, pepř
  • 3 celá vejce
  • 100 g eidamu (množství dle chuti)
  • cibule
  • celozrnná strouhanka (já jsem místo strouhanky použila ovesné vločky a trochu jáhlové instantní kaše...)
  • brambory
  • jogurtový dresink (jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, případně dochutíme solí, pepřem a bylinkami)

POSTUP:

Kapustu omyjeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme na páře (nebo v osolené vodě) do změknutí (cca 30 min.).

Měkkou kapustu nasekáme najemno, nebo umeleme v mlýnku na maso (vymačkáme z ní přebytečnou vodu). Přidáme k ní vejce, sůl a pepř, osmaženou cibulku a nastrouhaný sýr. Propracujeme do jemnější konzistence a dle potřeby přidáme celozrnnou strouhanku (já jsem použila pro odlehčení lepku ovesné vločky a instantní jáhlovou kaši). Množství podle potřeby, aby hmota držela při sobě a nerozpadala se.

Protože se mi nechtělo vytvářet karbanátky, směs jsem namačkala do silikonových formiček, vrch potřela rozšlehaným vajíčkem (pro hezkou zlatavou barvu) a dala zapéct do trouby na cca 30 minut při 200°C.

Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší. Věřím, že Vám zachutnají jako nám. :-)

Kapustové karbanátky fotografie

Nahoru