Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • čerstvé těstoviny - vaří se jen 4 min.
  • ricotta (syrovátkový sýr)
  • chřest (nebo jiná oblíbená zelenina)
  • parmazán (nebo sýr grand panado)
  • sůl, pepř

POSTUP:

Uvaříme si těstoviny dle návodu.

Příprava chřestu: Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat). Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.

Do uvařených těstovin vmícháme ricottu a nakrájený chřest. Dochutíme solí, pepřem, případně posypeme parmezánem. Ihned podáváme.

Věřím, že Vám tento recept zachutná.

Fotografie ingrediencí a hotového jídla

Jak Vám těstoviny s chřestem ricottou chutnají?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru