Upravit stránku

INGREDIENCE (na jednu porci):

  • 100 g kuřecí maso
  • pórek
  • paprika
  • cibule
  • česnek
  • oblíbené koření
  • lžička řepkového oleje

Na bramborák:

  • 200 g brambory
  • vejce
  • česnek
  • trochu mléka
  • celozrnná špaldová mouka
  • celozrnná strouhanka
  • sůl, majoránka
  • lžička řepkového oleje

POSTUP:

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme z nich vodu a přelijeme trochou horkého mléka (aby nezhnědly). Přidáme vylisované stroužky česneku (množství dle chuti - já jich dávám opravdu hodně), vajíčko, osolíme a zasypeme majoránkou. Brambory zaprášíme celozrnnou špaldovou moukou a celozrnnou strouhankou (množství podle odhadu, ale snažte se nepřidávat velké množství).

Bramboráky jsem připravila na kontaktním grilu, který jsem jen lehce postříkala řepkovým olejem. Když si uděláte jen tenoučké těsto, tak budou bramboráky krásně křupavé i bez tuku.

Než se udělají bramboráky připravíme si maso.

Kuřecí maso orestujeme na pánvi s trochou oleje. Když je maso do zlatova opečené, přidáme zeleninu a krátce podusíme. (Maso jsem si den předem naložila do směsi koření a přidala jsem trochu řepkového oleje, ale není ho nutné nakládat).

Kuřecí směs dáme na bramborák a můžeme podávat.

Dobrou chuť.

Nahoru