Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • hlavička květáku (omáčku krásně zahustí a po přidání kopru není květák vůbec cítit)
  • vývar
  • mléko (pokud si nemusíte hlídat váhu, klidně si omáčku zjemněte smetanou, lze i rostlinnou variantou smetany - např. ovesnou)
  • kopr
  • Na dochucení: sůl, ocet, cukr (stévia), (bobkový list, celý pepř, nové koření) - po uvaření květáku vyndáme

POSTUP:

Příprava je stejně jednoduchá jako u klasické koprovky. Květák si rozděláme na růžičky a vložíme jej do hrnce, květák přelijeme vývarem a vaříme do změknutí.

Do vývaru vložíme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), které si po uvaření květáku vyndáme. Jakmile je květák měkký, rozmixujeme jej ponorným mixérem úplně do hladka.

Přidáme mléko nebo smetanu, množství zvolte podle toho jakou chcete mít výslednou konzistenci (zda máte radši řidší či hustší omáčky). Do hotové hladké omáčky vložíme dostatečné množství kopru a dochutíme solí, octem a dosladíme cukrem nebo stévií.

Podáváme s vařenými bramborami a vajíčkem na tvrdo. 
Přeji dobrou chuť. :-)

Nahoru