Upravit stránku

INGREDIENCE pro 4 osoby:

  • 700 g hovězích líček
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) - asi 500 g
  • 4 velké cibule
  • 250 ml červeného vína
  • koření (nové koření, bobkový list, celý černý pepř, sůl)
  • přepuštěné máslo (GHÍ)
  • vývar dle potřeby

POSTUP:

Maso osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

Na teflonové pánvi (můžete i v hrnci, ale spotřebujete více tuku) si na malém množství přepuštěného másla zprudka opečeme maso ze všech stran. Po opečení maso vyndáme, na pánev k výpeku přidáme ještě trochu másla a orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme k ní kořenovou zeleninu a opékáme. Když je zelenina i cibule orestovaná vše vložíme do "papiňáku" (maso, zeleninu, cibuli) a podlijeme vínem.

Vaříme do úplněného změknutí masa cca 30 minut, podle potřeby zředíme vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme jej z hrnce a omáčku dohladka rozmixujeme ponorným mixérem.

Díky velkému množství zeleniny a cibule, je omáčka dostatečně zahuštěná, není potřeba přidávat mouku ani jíšku.

Podáváme s bramborovou kaší. Přeji dobrou chuť.

Fotogalerie

Nahoru