Upravit stránku

RECEPT: DÝŇOVÉ PERNÍČKY

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 170 g dýně
  • 100 g medu
  • 200 g švestkových povidel nebo meruňkové marmelády (hladké bez kousků)
  • 2 vejce
  • 120 g ghí (přepuštěné máslo)
  • 450 g špaldové mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • 3 lžičky perníkového koření

Na polevu:

  • 1 lžička solamylu
  • trocha citrónové šťávy
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 1 bílek

POSTUP:

  1. Dýni si rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kousky.
  2. Kousky dýně vaříme do změknutí ve vodě asi 7 minut (podle velikosti), slijeme vodu a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka ve větší nádobě.
  3. Promícháme si obě mouky s perníkovým kořením, sodou a práškem do pečiva. Postupně přidáme všechny suroviny a zpracujeme si těsto.
  4. Těsto doporučuji zadělat v domácí pekárně či v robotu pro ulehčení práce. Těsto se díky medu lepí na ruce. Ručně jde těsto také zpracovat, ale bude se lepit, tak je potřeba podsypávat moukou.
  5. Vzniklé těsto nechte uležet do druhého dne v lednici, zabalené v mikrotenové fólii.
  6. Těsto vyválejte na cca 0,5 cm plát a vykrajujte.
  7. Pečte zhruba 10 min na 170°C dokud perníčky nebudou zlaté.
  8. Po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným bílkem s trochou rumu a citrónové šťávy. Perníčky budou krásně lesklé a voňavé.
  9. Zdobení: Doporučuji nechat upečené perníčky do druhého „vydýchat“ a pak se můžete pustit do zdobení.

Fotogalerie dýňové perníčky

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti