Upravit stránku

INGREDIENCE:

(na 2 větší nebo 3 menší porce), vyšlo mi to na 2 hrnečky a jednu silikonovou formu na medvídka

  • 4 lžičky hořkého kakaového prášku
  • 6 lžic rozemletých ovesných vloček nebo špaldové mouky (tentokrát jsem doma měla celozrnnou špaldovou)
  • 1 lžička kypřícího prášku (nejlépe bez fosfátů)
  • 6 lžiček medu (případně jiného sladidla či stevie dle chuti)
  • 5 lžiček přepuštěného másla GHÍ (nebo kokosového oleje)
  • 6 lžic mléka
  • 1 vajíčko

Poleva

(nemusí být, ale je to dobrota)

  • 2 lžičky arašídového másla (jemně mletého)
  • med (podle chuti)
  • 2 lžičky hořkého kakaového prášku
  • 3 - 4 lžíce mléka

POSTUP:

  • Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přidáme všechny suché ingredience. Poté přimícháme zbytek a znovu důkladně promícháme až do hladké konzistence.
  • Dále si připravíme polevu. Všechny přísady mícháme dokud nemáme hladkou polotekutou hmotu.
  • Hrnečky si lehce vymažeme máslem nebo kokosovým olejem a nalijeme do nich těsto asi do 1/2 hrnečku.
  • Poté vložíme hrnek do mikrovlnky a minutu "pečeme" (každou nádobu zvlášť).
  • Po upečení vyklopíme koláč z hrnečku a polijeme polevou a hned podáváme.

Celkový čas přípravy asi 15 minut, takže o víkendu to takhle občas praktikujeme.

Dejte vědet, jak Vám koláček chutnal. :-)

Fotografie dezert do hrnečku za 1 minutu

Nahoru