Upravit stránku

Recept mám od své kamarádky Evy Kavalírové, u které jsem ho ochutnala. Musím říct, že tato "buchta" zabodovala i u nás, je vláčná a nadýchaná. Pekla jsem ho v sobotu a v neděli znovu.

Vyzkoušejte i vy a pak se podělte jak Vám chutnalo. :-) Zároveň děkuji své klientce (nyní již kamarádce) Monice Kolmanové za patizony. :-)

INGREDIENCE:

  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 80 g třtinového cukru (medu, či jiného sladidla)
  • 45 g holandského kakaa
  • 130 g mouky (použila jsem špaldovou celozrnnou)
  • lžíce másla (použila jsem přepuštěné máslo a při druhém pečení kokosový olej)
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 300 g patizonu
  • 1 čokoláda s vysokým podílem kakaa (70% a více)

POSTUP:

Patizon omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (já použila sekáček). Poté si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Čokoládu si s trochou másla rozpustíme ve vodní lázni (nebo v mikrovlnce), zchladíme na pokojovou teplotu, poté přidáme vejce a cukr, promícháme.

Poté přidáme mouku se sodou, kakao a vše důkladně promícháme. Já jsem z lenosti vše promíchaa tyčovým mixérem.

Směs vlijeme do kulaté dortové formy a pečeme asi 20 minut. Druhý pokus jsem pekla asi 15 min., záleží na výkonu trouby. Těsto musí být vláčné, nesmí být vysušené. Po vychladnutí můžete přelít rozpuštěnou čokoládou.

Přeji dobrou chuť.

Fotografie čokoládových brownies z patizonu

Nahoru