Upravit stránku

INGREDIENCE:

Hruškové muffiny s cizrnovou moukou (množství na 12 ks)

  • 100 g cizrnové mouky
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g hrušky
  • 100 g banánu
  • 40 g cukru
  • 40 g sladidla (dle svých preferencí)
  • 2 vejce
  • 100 ml kefíru
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • skořice
  • vanilkové aroma

POSTUP:

Cizrnovou mouku smícháme s celozrnnou špaldovou moukou a kypřícím práškem, cukrem, sladidlem a skořicí. Poté přidáme najemno nastrouhané oloupané jablko, rozmačkaný banán, vejce, kefír a olej. Přidáme pár kapek vanilkového aroma.

Vše vymícháme do hladkého těsta, kterým naplníme formy na muffiny. Formičky můžeme lehce postříkat olejem ve spreji, aby šly lépe vyklopit.

Pečeme při 170° C cca 25 minut v horkovzdušné troubě.

Fotogalerie: Hruškové muffiny s cizrnovou moukou

  • Cizrnové muffiny
  • Cizrnové muffiny
  • Cizrnové muffiny - snídaně
  • Cizrnové muffiny
Nahoru