Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 200 g brambor

  • 100 g žampionů

  • cibule

  • 2 lžičky řepkového oleje

  • 1 mrkev

  • 1/5 celeru

  • 1 vejce

  • 120 g vařené čočky nebo sterilovaných červených fazolí

  • sůl, pepř

POSTUP:

Brambory uvaříme ve slupce, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a rovněž chvilku povaříme  (nejlépe na páře). Vejce uvaříme na tvrdo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, přidáme žampiony, vydusíme a přidáme sterilované fazole nebo vařenou čočku. Brambory a vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky, společně s mrkví a celerem zlehka vmícháme do směsi, osolíme a opepříme.

Dobrou chuť.

Nahoru