Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


Recept na: Pavlíkův Míša dort

29.06.2017 00:00

Pavlíkův Míša dort

Pavlíci dnes slaví svůj svátek. Protože mám dva Pavlíky doma, tak jsem jim připravila náš oblíbený MÍŠA DORT. Už mě znáte, klasickou recepturu jsem si upravila do zdravější podoby. Musím se pochválit, protože na chuti to není poznat. Co vy? Také máte rádi tento dort? Vyzkoušejte odlehčenou variantu. Pavlíkům přeji vše nejlepší a samozřejmě nejvíce těm mým doma. :-)

INGREDIENCE:

Těsto:

  • (Místo klasické mouky jsem použila špaldovou, ale jinak je to klasický piškot)
  • 4 lžíce špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva (použila jsem bez fosfátů)
  • 4 vejce (zvlášť žloutky s cukrem, z bílků ušlehat sníh)
  • 4 lžíce moučkového cukru (lze nahradit jiným sladidlem dle chuti)
  • 1 lžíce oleje
  • 1,5 lžíce holandského kakaa

Tvarohový krém:

  • 4 tučné tvarohy (samozřejmě lze udělat i méně tučnou variantu z odlehčených tvarohů, ale klidně si dopřejte i tuto variantu) :-)
  • 4 lžíce medu (případně i jiné sladidlo dle chuti a množství každý podle sebe)
  • 10 g želatiny (půlka sáčku - použila jsem želatinu na vaječnou tlačenku) - želatina nahrazuje v receptu máslo (aby náplň netekla a byla ztuhlá)

Poleva:

  • 60 g čokolády 74 % kakaa
  • 1 lžíce másla (přepuštěného másla, kokosového tuku)
  • 1 lžíce mléka

POSTUP:

Do mísy dáme 4 žloutky, cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Za stálého míchání postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a kakaem.

Vyšleháme si tuhý sníh z bílků a lehce ho zamícháme do těsta (nešleháme, aby nám těsto nezřídlo).

Do kulaté pečící formy vložíme pečící papír, zavřeme formu a vlijeme do ní těsto.
Pečeme v rozpálené troubě při 180°C asi 15 minut.

Korpus necháme vychladnout, sundáme pečící papír a vložíme ho zpátky do formy.

Příprava krému:

Vyklopíme si do mísy 4 tvarohy a podle chuti osladíme. Místo rozpuštěného másla jsem zvolila želatinu, abych ušetřila spoustu tuku. Díky želatině bude tvarohová náplň hezky ztuhlá a máslo nebudeme potřebovat.

Příprava želatiny:

Ve varné konvici si zvaříme asi 1 dcl vody. Vodu nalijeme do hrnečku a do horké vody vsypeme půl sáčku želatiny (asi 10 g), pořádně promícháme vodu se želatinou, aby se nevytvořily hrudky. Rozpuštěnou želatinu ihned vlijeme do tvarohů a pořádně vše promícháme. (Můžeme použít i ponorný mixér). Poté hned tvarohovou směs vlijeme na vychladlý korpus, než nám začne želatina tuhnout.

Dáme do lednice ztuhnout a poté si připravíme čokoládovou polevu.

Čokoládová poleva:

Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu s máslem a nakonec vmíchejte lžíci mléka nebo smetany. Nalijte na dort a urovnejte.

Máme hotovo! Teď už stačí nechat dort ztuhnout (nejlépe přes noc) a můžeme si pochutnávat na výtečném dezertu plném bílkovin. :-)

Pokud Vás recept na Míša dort zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.

Fotografie Pavlíkův Míša dort

Fotka 1

Fotka 2



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑