Kinder mléčný řez - zdravá a dietní varianta po které se rychle zapráší
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Kinder mléčný řez - zdravá a dietní varianta po které se rychle zapráší
Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu (šleháme minimálně 5 minut). Následně vyšleháme žloutky s medem do pěny, přidáme kakao, jedlou sodu, psyllium (nebo mouku) a vlažnou vodu, vše vyšleháme do řidší konzistence. Poté stěrkou zlehka vmícháme našlehaný sníh. Je to skoro jako klasický piškotový korpus. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Než se nám korpus upeče, pustíme se do přípravy krému. Vyšleháme si šlehačku a následně ji smícháme s tvarohy a dosladíme medem.
Vychladlý korpus rozpůlíme. Na jednu půlku rozmažeme 3/4 krému a přiklopíme druhou půlkou. Zbytkem krému potřeme vrch a posypeme nastrouhanou čokoládou.
I když si jedná o dietní recept, rozhodně jím neurazíte i ty, co hubnout nepotřebují nebo nechtějí.
Neměla jsem doma tvaroh v papíru, ale jen ve vaničce. Bála jsem se, aby mi krém nevytékal ven, tak jsem si den předem nechala vykapat tvarohy, aby z nich vytekla syrovátka a tvaroh měl tužší konzistenci. Jak jsem to udělala? Jednoduše. :-) Dětskou plenu jsem dala na mísu a připevnila gumičkou. Tvarohy jsem vložila na plenu a dala do ledničky. Tvarohy mají tuhou konzistenci a krásně drží tvar.
Pokud Vás recept na Kinder řezy zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.