Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 230 g celozrnné špaldové mouky
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml kefíru
  • 4 vejce (zvlášť vyšlehat bílky)
  • 3 lžíce medu či jiného sladidla (množství upravte dle své chuti)
  • 30 g proteinového vanilkového prášku (pro doslazení a zvýšení podílu bílkovin - lze vynechat, není podmínkou)
  • 4 - 5 nastrouhaných jablek
  • 1 prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 lžička mleté skořice
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst sušeného ovoce - jablka, švestky či hrozinky (namočených v rumu)
  • rumové aroma (pokud nedáte rum)
  • špetka soli

POSTUP:

Uvedené množství surovin stačí na jednu bábovkovou formu. Já mám radši menší porce (potom toho sním méně) :-) , tak jsem těsto nalila z části do bábovkové formy a zbytek do formy na srnčí hřbet.

Předehřejeme si troubu na 170 °C.

Rozdělíme si vajíčka a bílky vyšleháme zvlášť se špetkou soli. V míse smícháme všechny suché suroviny a potom přidáme tekuté přísady a nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka a vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravených forem.

Pečeme cca 50 minut, pokud jste těsto rozdělili do více forem, pečeme kratší dobu. Kontrolujeme propečenost bábovky špejlí.

Po vychladnutí posypeme bábovku kokosem. Podáváme s bílým jogurtem či tvarohem posypaným nastrouhanou hořkou čokoládou a ořechy s jablkem.

Fotogalerie: jablečná bábovka s ořechy a tvarohem

  • Jablková bábovka s ořechy a tvarohem
  • Jablečná bábovka
  • Jablková bábovka s ořechy
  • Jablečno tvarohová bábovka
  • Bábovka s jablky a ořechy alá štrůdl
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti