Další recept na bábovku. Tentokrát jsem zkoušela Dýňovou bábovku a muffiny. Opět spousta bílkovin, málo cukru, pocit plného bříška na hodně dlouhou dobu. Ideální na snídani nebo svačinu.
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Další recept na bábovku. Tentokrát jsem zkoušela Dýňovou bábovku a muffiny. Opět spousta bílkovin, málo cukru, pocit plného bříška na hodně dlouhou dobu. Ideální na snídani nebo svačinu.
500 g dýně hokaido
125 g špaldové celozrnné mouky
125 g špaldové hladké mouky
250 g sýru cottage
1 jablko
1 zralý banán
3 ks vejce
2 čl skořice
2 čl perníkového koření
1 čl prášku do pečiva
1 čl jedlé sody
šťáva z 1/2 citrónu
1/2 malé skleničky domácí meruňkové marmelády (nebo použijte med či jiné sladidlo dle vašich preferencí)
Nejdříve si nakrájíme na malé kousky omytou a vydlabanou dýni. Uvaříme ji do změknutí ve vodě cca 10 - 15 minut. Vodu slijeme, dýni rozmixujeme a poté ji necháme vychladnout.
Mezitím si v míse smícháme všechny suché suroviny (mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici, perníkové koření). Do druhé mísy vyklepneme vajíčka, sýr cottage, citrónovou šťávu, marmeládu, nakrájené jablko a banán.
Jakmile máme dýni vychladlou, přidáme k "mokrým" surovinám a vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Následně smícháme se suchými surovinami a poté vlijeme do připravených formiček.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170° cca 35 minut.