Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


RECEPT: Krůtí plátek s chřestem a sýrovou omáčkou

22.04.2015 00:00

RECEPT: Krůtí plátek s chřestem a sýrovou omáčkou

Hurááá, konečně je tu sezóna CHŘESTU. Také ho máte rádi? Přináším tip na snadnou a hlavně chutnou přípravu.

INGREDIENCE:

  • krůtí prsa (nebo jakékoliv netučné maso)
  • chřest (zelený nebo bílý)
  • brambory
  • sůl, pepř, pažitka

sýrová omáčka:

  • smetana 12% tuku
  • sýr chedar (čedar jsem neměla, použila jsem parmezán)

POSTUP:

Krůtí plátek lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na pánvi potřené trochou oleje.

Příprava chřestu:

Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat).
Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.

Příprava sýrové omáčky (nemusí být):

Do výpeku z masa vlijeme smetanu, necháme chvilku prohřát a poté do ní nasypeme sýr a necháme zhoustnout v omáčku.

Dobrou chuť.

Jak Vám chřest chutná?

Příspěvky diskuse



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑