Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


Recept na fitness chesecake s želatinou a ovocem

14.08.2016 00:00

Chesecake s želatinou a ovocem

Cheesecake je mým oblíbeným dezertem, tentokrát jsem jej vylepšila ovocem a želatinou, aby více lahodil oku, i chuťovým pohárkům. :-) Upekla jsem ho pro mého manžela ke krásnému 7. výročí svatby, sedmička z malin je díky želatině trochu zdeformovaná, ale i tak moc chutnal, nezbylo nic. :-)

Porce obsahuje: 1000 kJ, Sacharidy: 25 g, Bílkoviny: 14 g, Tuky: 9 g

INGREDIENCE:

  • 250 g domácích celozrnných sušenek (můžete použít i REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru)
  • 4 lžíce polotučného mléka (50 ml)
  • tuk na vymazání formy
  • 2,5 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale nevadí ani polotučný)
  • 3 kelímky bílého jogurtu (max. 3 % tuku) (450 g)
  • 45 g medu (nebo třtinového cukru) - já jsem použila jen 2 lžíce cukru a zbytek jsem dosladila stévií podle chuti
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce rezistentního škrobu - pro zvýšení obsahu vlákniny (seženete od výrobce REJfood), ale můžete nahradit klasickým škrobem, nedocílíte tak ale optimální výživové hodnoty
  • šťáva a kůra z půlky citronu (pro lepší chuť)
  • 1 sáček želatiny (na 500 ml tekutiny)
  • ovoce na ozdobení (použila jsem nektarinky, borůvky, maliny a lístky máty)
  • ovocná šťáva na dochucení želatiny (množství dle chuti)

POSTUP:

Sušenky nadrtíme paličkou nadrobno (nebo v sekáčku), smícháme s mlékem a vzniklou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvaroh, jogurty, cukr, vejce, citrónovou šťávu a kůru, sůl a škrob. Promícháme a nalijeme na korpus.

Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 50-60 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. Jakmile dort vychladne, ozdobíme jej ovocem a přelijeme želatinou (dle návodu na sáčku).

Po vychlazení si na něm můžeme pošmáknout. :-)

Pokud Vás recept zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.

Přeji dobrou chuť. :-)

Fotografie cheesecake s želatinou a ovocem

Fotka 1

Fotka 2

Fotka 3



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑