Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 300 g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)
  • 4 vejce
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 200 g  mandlí (stačí neloupané)
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička přírodního vanilkového extraktu
  • tuk na vymazání formy
  • želatina
  • ovoce (např. mražené lesní plody - já použila borůvky, jahody, černý rybíz)
  • 1 lžička třtinového cukru do omáčky (nebo množství dle chuti)

POSTUP:

Do mixéru vhodíme všechny suroviny kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu.

Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.

Mezitím si připravíme ovocnou želatinovou vrstvu na koláč. Ovoce dáme do hrnce a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžeme přidat trochu vody na zředění a dle chuti osladíme trochou medu či třtinového cukru.

Ovocnou směs (cca 1 litr) zahřejeme a vmícháme do něj želatinu (cca 5 lžiček - dala jsem podle oka, záleží na množství ovoce), směs už se želatinou nevaříme. Použila jsem želatinu z Lidlu - Castello, ale je jedno jakou zvolíte.

Ovocnou směs nalijte na koláč a po vychladnutí můžete konzumovat.

Přeji dobrou chuť. :-)

Jak Vám cizrnový koláč chutná?

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti