Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


Recept na: Jahodový cheesecake s jahodovou želetinou

10.07.2017 00:00

Jahodový cheesecake

Vyzkoušejte tento vynikající recept na Jahodový CHEESECAKE, opět se nemusíte bát, že by po tomto dezertu utrpěla Vaše štíhlá linie. :-) S klidným svědomým si jej můžete dopřát i k odpolední svačině.

INGREDIENCE:

  • 200 g domácích celozrnných sušenek, použila jsem i část domácích perníčků (můžete použít i celozrnné sušenky REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru)
  • 4 lžíce mléka (50 ml)
  • 4 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale klidně použijte polotučnou variantu)
  • 1 balíček jahodového pudinkového prášku (20 g)
  • 200 g jahod
  • něco na oslazení - záleží na každém jaký druh zvolí a v jakém množství (med, třtinový cukr, stévia,..) - já jsem použila stéviové kapky s jahodovou příchutí (do 1 tvarohu stačí 5 kapiček a je to sladké dostatečně)
  • 3 vejce
  • špetka soli

Jahodová želatina

  • 2 lžičky želatiny v prášku
  • 300 g jahod
  • trocha jahodového džusu nebo jahodového sirupu (na dochucení želatiny)

POSTUP:

Sušenky nasekáme najemno v sekáčku, přidáme mléko, znovu sekáme až nám vznikne lepivá hmota. Připravíme si kulatou silikonovou formu a hmotu rozprostřeme po celém dnu formy. Ve vzniklém těstě je málo tuku, proto je více lepivé (nedali jsme tam máslo jako u klasického cheesecaku). Pomůžeme si potravinářskou fólií a přes ní těsto rovnoměrně umačkáme. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 - 15 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvarohy s jahodovým pudinkovým práškem, špetkou soli, sladidlem, vejcemi a jahodami. Vše ponorným mixérem rozmixujeme a nalijeme na upečený korpus.

Celé dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 40-50 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel.
Jakmile koláč vychladne, můžete si na něj připravit jahodovou želatinu.

Příprava želatiny:

Zvaříme si asi 100 ml vody, vodu vlijeme do hrnečku a přidáme 2 lžičky práškové želatiny a ihned promícháme aby se nevytvořily hrudky. Želatinu vlijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem společně s jahodami. Dochutíme jahodovým džusem nebo jahodovým sirupem. Záleží jak chceme vysokou vrstvu želatiny, já jsem měla objem asi 300 ml.

Pokud Vás recept na Jahodový cheesecake zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.

Fotografie jahodový cheesecake

jahodový cheesecake



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑