Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 200 g domácích celozrnných sušenek, použila jsem i část domácích perníčků (můžete použít i celozrnné sušenky REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru)
  • 4 lžíce mléka (50 ml)
  • 4 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale klidně použijte polotučnou variantu)
  • 1 balíček jahodového pudinkového prášku (20 g)
  • 200 g jahod
  • něco na oslazení - záleží na každém jaký druh zvolí a v jakém množství (med, třtinový cukr, stévia,..) - já jsem použila stéviové kapky s jahodovou příchutí (do 1 tvarohu stačí 5 kapiček a je to sladké dostatečně)
  • 3 vejce
  • špetka soli

Jahodová želatina

  • 2 lžičky želatiny v prášku
  • 300 g jahod
  • trocha jahodového džusu nebo jahodového sirupu (na dochucení želatiny)

POSTUP:

Sušenky nasekáme najemno v sekáčku, přidáme mléko, znovu sekáme až nám vznikne lepivá hmota. Připravíme si kulatou silikonovou formu a hmotu rozprostřeme po celém dnu formy. Ve vzniklém těstě je málo tuku, proto je více lepivé (nedali jsme tam máslo jako u klasického cheesecaku). Pomůžeme si potravinářskou fólií a přes ní těsto rovnoměrně umačkáme. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 - 15 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvarohy s jahodovým pudinkovým práškem, špetkou soli, sladidlem, vejcemi a jahodami. Vše ponorným mixérem rozmixujeme a nalijeme na upečený korpus.

Celé dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 40-50 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. 
Jakmile koláč vychladne, můžete si na něj připravit jahodovou želatinu.

Příprava želatiny:

Zvaříme si asi 100 ml vody, vodu vlijeme do hrnečku a přidáme 2 lžičky práškové želatiny a ihned promícháme aby se nevytvořily hrudky. Želatinu vlijeme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem společně s jahodami. Dochutíme jahodovým džusem nebo jahodovým sirupem. Záleží jak chceme vysokou vrstvu želatiny, já jsem měla objem asi 300 ml.

Fotografie jahodový cheesecake

  • Jahodový cheesecake s jahodovou želatinou
  • jahodový cheesecake
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti