Upravit stránku

INGREDIENCE:

korpus:

  • 200 g domácích celozrnných sušenek (můžete použít i celozrnné sušenky REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru, nebo třeba použít i müsli)
  • 4 lžíce mléka (50 ml)
  • lžíce másla

tvarohová horní vrstva:

  • 4 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale klidně zvolte polotučnou variantu)
  • 2 balíčky čokoládového pudinkového prášku (2 x 20 g)
  • 3 vejce
  • 4 lžičky holandského kakaa
  • 4 zralé banány
  • něco na případné doslazení - záleží na zdralosti banánů. Každý ať si dosladí podle sebe (med, třtinový cukr, stévia,..) - já jsem použila stéviové kapky s čokoládovou příchutí (do 1 tvarohu stačí 5 kapiček a je to sladké dostatečně)
  • špetka soli

čokoládová poleva (nemusí být):

  • 50 g čokolády (81% kakaa)
  • lžička rozpuštěného másla (nebo rozpuštěného kokosového tuku)
  • plátky mandlí a strouhané čokolády na ozdobu


POSTUP:

Sušenky nasekáme najemno v sekáčku, přidáme mléko, znovu sekáme až nám vznikne lepivá hmota. Připravíme si kulatou formu a hmotu rozprostřeme po celém dnu formy. Ve vzniklém těstě je málo tuku, proto je více lepivé (dali jsme tam velice málo másla než u tradičního cheesecaku). Pomůžeme si potravinářskou fólií a přes ní těsto rovnoměrně umačkáme. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 - 15 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvarohy s čokoládovým pudinkovým práškem, kakaem, špetkou soli, sladidlem, vejcemi a banány. Vše ponorným mixérem rozmixujeme a nalijeme na upečený korpus.

Celé dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 40-50 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. 

Jakmile koláč vychladne, můžete si na něj připravit čokoládovou polevu. 

Po vychladnutí si můžete pochutnat na výtečném dezertu plném bílkovin. 

Přeji dobrou chuť.

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti