Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


RECEPT: Květáková pizza

29.04.2015 00:00

RECEPT: Květáková pizza

I PIZZA může být v redukčním jídelníčku. :-) Jde to i bez mouky a bez spousty tuku. Pouze hodnotné živiny a skvělá chuť! Sice jsem okraje trochu připekla, ale i tak nám moc chutnala.

Tento recept jsem si trochu upravila, ale našla jsem ho na stránce www.carujeme.cz -  pokud stránku neznáte, doporučuji, najdete zde spoustu vychytávek. :-)

INGREDIENCE (na jednu porci):

  • 1 květák
  • 1-2 vejce
  • 1 mozzarella
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • špetka soli
  • 1/2 čajové lžičky: sušené bazalky, oregana a sušeného česneku (promněte mezi prsty)
    Náplň (podle chuti) - já použila šunku, mozzarellu, olivy, sugo (rajčatová omáčka - z Lidlu)

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 230° C. Omyjte a osušte květák, rozdělte ho na jednotlivé „mozečky“ a asi 30 sekund ho mixujte v sekáčku. Vzniknout by měly 2 – 3 hrnky květákového sněhu.
  2. Rozmixovaný květák dejte v míse asi na 4 minuty do mikrovlnné trouby, poté ho vysypte na čistou utěrku, nebo do cedníku a nechte vychladnout.
  3. Vyždímejte do utěrky, nebo do cedníku veškerou přebytečnou vodu z květáku, aby hmota nebyla sypká, ale byla jednotná jako těsto.
  4. Květák dejte do mísy a přidejte k němu parmezán, mozzarellu, špetku soli, bazalku, oregáno, sušený česnek a případně červený pepř. Vmíchejte i vejce a těsto zpracujte, nejlépe rukama.
  5. Těsto rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Rovrstvěte rovnoměrně, ať není na některých místech příliš tlusté či tenké.
  6. Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 11 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout. Poté vyjměte z trouby.
  7. Přidejte kolik chcete omáčky, sýru a dalších přísad na vršek pizzy. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 5 – 7 minut, dokud není sýr rozteklý a nazlátlý.
  8. Nechte 2 minuty vychladnout, nakrájejte na kousky a nechte si chutnat!

Dobrou chuť.

Květáková pizza výsledné foto:

Fotka 1

Fotka 2

Jak Vám květáková pizza chutná?

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího,

  • Pizza - kvetakova | Monika | 26.04.2016 09:58:30 | Reagovat

    Květáková pizza O víkendu jsme doma zkusili recept na květákovou pizzu. Musím říci, že po překonání aromatické vůně vařícího se květáku byla velmi chutná. Uvedené množství nám vystačilo pro dva na večeři a ještě něco málo zbylo. Příště zkusím udělat těsto max. o výšce 0,5 cm, možná bude více křupavé :). Neměli jsme po ruce parmazán, tak jsme nastrouhali eidam. Bazalku jsme naopak měli čerstvou, tak jsme nasekali několik lístečků :). Místo oliv jsme použili žampióny. A tvar byl obdélník, kdy jsme do každé části poskládali různé kombinace náplní. Recept je poměrně rychlý, snadný a chutný. Marti, moc děkuji za nápad ... příště budeme zkoušet znovu :). Možná třeba zaexperimentujeme s kombinací brokolice :). Hezký den, Monika



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑