INGREDIENCE:
Na rolky
- kuřecí prsa
- mozzarella
- sušená rajčata
- baby špenát
- schwardwaldská šunka
- olej na restování (řepkový)
- vývar (nebo biobujón bez glutamátu)
Možné přílohy
- rýže - já použila divokou rýži nebo basmati
- zelené fazolky (cibule, česnek)
- listový špenát (cibule, česnek, mléko/smetana)
POSTUP:
Kuřecí prso naklepeme na tenký plátek, vložíme do něj sušená rajčata a kousek mozzarelly. Vytvoříme rolku a obalíme jí schwardwaldskou šunkou.
Rozehřejeme pánev s trochou oleje a orestujeme rolky ze všech stran. Jakmile je rolka do zlatava orestovaná, podlijeme ji trochou vývaru a pod pokličkou necháme dodělat. (Já mám radši tu variantu, že orestované rolky dám na pařáček a nechám je cca 10-15 minut dodělat na párou. Rolky nejsou vysušené, zůstanou šťavnaté)
Na druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek a fazolky. Poté je podlijeme trochou zbylého vývaru a krátce povaříme (cca 2 minuty). Mezitím si uvaříme rýži a můžeme podávat.
Sůl a pepř jsem nepoužila, ale záleží na chuti.
Dobrou chuť.