Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


Recept na Cheesecake s jahodami

28.04.2016 00:00

Cheesecake s jahodami

Vyzkoušejte tento vynikající recept na CHEESECAKE, opět se nemusíte bát, že by po tomto dezertu utrpěla Vaše štíhlá linie. :-) Doporučuji zvolit k dopolední svačině.

Porce obsahuje: 1000 kJ, Sacharidy: 25 g, Bílkoviny: 14 g, Tuky: 9 g

INGREDIENCE:

  • 250 g domácích celozrnných sušenek (můžete použít i REJ nebo BEBE se snížením obsahem cukru)
  • 4 lžíce polotučného mléka (50 ml)
  • tuk na vymazání formy
  • 2,5 vaničky tvarohu (já použila nízkotučný, ale nevadí ani polotučný)
  • 3 kelímky bílého jogurtu (max. 3 % tuku) (450 g)
  • 45 g medu (nebo třtinového cukru) - já jsem použila jen 2 lžíce cukru a zbytek jsem dosladila stévií podle chuti
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžíce rezistentního škrobu - pro zvýšení obsahu vlákniny (seženete od výrobce REJfood), ale můžete nahradit klasickým škrobem, nedocílíte tak ale optimální výživové hodnoty
  • šťáva a kůra z půlky citronu (pro lepší chuť)

POSTUP:

Sušenky nadrtíme paličkou nadrobno (nebo v sekáčku), smícháme s mlékem a vzniklou hmotu rozprostřeme do vymazané kulaté formy. Dáme zapéct do trouby při 180° asi 10 minut.

Mezitím smícháme ve velké míse tvaroh, jogurty, cukr, vejce, citrónovou šťávu a kůru, sůl a škrob. Promícháme a nalijeme na korpus.

Dáme péct do trouby na 15 minut při 180°, pak postupně snížíme na 150° a pečeme ještě asi 50-60 minut. POZOR! Do trouby pod mřížku dejte ještě nádobu s vodou, je to z důvodu, aby se sušenkový základ nerozmáčel. Jakmile koláč vychladne, můžete si na něm pošmáknout. :-)

Tento úžasný recept jsem objevila v kuchařce Jídlo jako životní styl III - od Petra Havlíčka a Petry Lamschové. Doporučuji investovat do této kuchařky, naleznete v ní spoustu skvělých receptů.

Pokud Vás recept zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.

Přeji dobrou chuť. :-)

Fotografie cheesecake s jahodami - ozdobit můžete podle sebe

Fotka 1

Fotka 2

Fotka 3

Fotka 4

Fotka 5

Cheesecake varianta bez jahod s čokoládou a mandlemi

Jak Vám cheesecake s jahodami chutná?

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího,

  • cheesecake - jahoda | Monika | 29.04.2016 13:11:12 | Reagovat

    Jahodovy cheesecake - doma jsem mela nekolik tvarohu, ktere bylo potreba zpracovat a tak recept na tento cheesecake byl dobrym resenim. Susenky jsem pouzila BeBe - jedny cokoladove (tmave) a druhe obycejne (v cervenem sacku), pouzila jsem sacky cele - 260g, Selsky jogurt 500g a tvarohy polotucne. Cukr trtinovy a 3 lzice medu. Vse podle navodu a vysledek super, jen je potreba opravdu vychladit a jahody jsou velmi sladkou teckou na zaver. recept mohu doporucit - na prvni pokus a chutny dezert ... s ohledem na polotucny tvaroh je vyzivova hodnota mozna malinko vyssi, ale i tak povazuji za chutny a pmerne zdravy dezert :). dekuji Monika



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑