Certifikovaný nutriční poradce

+420 739 236 923


Aspik se šunkou a zeleninou - jídlo bez tuku a plné bílkovin

06.01.2016 00:00

Aspik se šunkou a zeleninou

Pokud Vás trápí bolesti kloubů, vyzkoušejte klasickou ŽELATINU, než do sebe začnete cpát předražené a chemické produkty. Já jsem tomu zpočátku nevěřila, přišlo mi to moc jednoduché a levné řešení, ale jak se říká: "V jednoduchosti je síla".

Po porodu mě bolesti kloubů docela dost trápily, musela jsem na nějakou dobu přestat s milovaným běháním. Musím říct, že toto nejlevnější řešení se mi osvědčilo víc, než jakékokoliv jiné preparáty. Vyzkoušejte želatinu i vy, nic za to nedáte, leda pár korun.

Zkuste slanou či sladkou varinatu. Zároveň se jedná o jídlo bez tuku a plné bílkovin, takže i po takovém jídle se dá krásně zhubnout.

INGREDIENCE:

  • želatina (já používám tu obyčejnou v prášku na vaječnou tlačenku)
  • šunka
  • šmakoun hlíva ústřičná
  • zelenina dle chuti
  • sůl, pepř, stévia (cukr), ocet

POSTUP:

Sladká varianta receptu s želatinou, zkuste: Tvarohový dort s želatinou a ovocem >>

Nakrájíme si šunku, šmakouna a zeleninu. Připravíme si želatinu přesně dle návodu. Prášková želatina na vaječnou tlačenku je na 0,5 l tekutiny (z toho si odliju 150 ml a vodu zvařím a poté stáhnu z plotny). Do horké vody vsypu práškovou želatinu a dobře promíchám, aby se nevytvořily hrudky (voda se už nesmí vařit když se do ní sype želatina - neztuhla by). Když je želatina rozmíchaná vliju do nádoby zbytek vody a želatinu dochutím.

Na 0,5 l tekutiny jsem použila asi 2 lžíce octa, lžičku soli a stévii od oka. Těžko se odhaduje množství cukru, soli a octa, dochucuji několikrát, aby měla želatina po vychladnutí dobrou chuť, musíte mít při dochucování pocit že je překyselená, přesolená i přeslazená. Teprve potom bude výsledná chuť tak jak má být. :-) Prostě to s dochucením musíte přehnat. :-)

Dochucenou želatinu vlijeme do nádoby (na bábovku, srnčí hřbet nebo do silikonových formiček) přidáme jednotlivé ingredience (šunku, šmakouna, zeleninu) a dáme do ledničky ztuhnout.

Na první pohled vypadá příprava želatiny složitě, ale měla jsem hotovo za 10 minut, je to opravdu velice snadná a rychlá záležitost. :-)

Přeji dobrou chuť a klouby bez bolesti. :-)

Pokud se vám aspik zachutnal, tak neváhejte dát like nebo sdílet na Facebooku.

Fotografie aspiku - recept se želatinou

Aspik se šunkou, šmakounem a zeleninou

Aspik proti bolesti kloubů - bez tuku s dostatkem bílkovin



Certifikace

Certifikt rekvalifikace Certifikát výživa dětí Certifikát odkyselení organismu
Certifikát diabetes a celiakie Certifikace výživa těhotných a kojících konference zdravá výživa
Sportovní výživa Nutriční strategie v praxi Certifikát - Sportovní výživa

Rady emailem zdarma

* povinný e-mail

Rychlý kontakt

facebookBc. Martina Jandová
Nové Město 34,
503 51 Chlumec nad Cidlinou

Mob.: +420 739 236 923
E-mail:  
FB: Zhubněte s Martinou
G+: Bc. Martina Jandova

© 2017, Bc. Martina Jandová – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití a ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑